Spaghettoni Gragnanesi XXL bekroond op de Brands Award 2019
04-07-2019

Spaghettoni Gragnanesi XXL bekroond op de Brands Award 2019

De echte hoofdrolspeler van de Brands Award 2019 was Spaghettoni Gragnanesi XXL.

Spaghettoni XXL werd bekroond als Best New Entry op het initiatief georganiseerd door GDOWEEK en MARK UP in samenwerking met EldomTrade by AE, dat nu al aan zijn 20e editie toe is. De prijs, op basis van gegevens bezorgd door IRI en GFK, beloont de beste jaarlijkse ‘performance’ van een merk binnen de sector massaconsumptiegoederen. Spaghettoni XXL di Garofalo is, met een diameter van 2,5 mm, de dikste spaghetti ooit en garandeert een rijke smaak en een stevige textuur. En dat is niet alles: hij is gemaakt van Gragnano pasta met BGA-keurmerk en getrokken met een bronzen mal. Dit geeft een ruwer oppervlak dat de saus ‘aantrekt’ en vasthoudt.
Gezien de dikte van de pasta is de kooktijd van ongeveer een kwartier uiteraard iets langer. Het product, dat wordt verkocht in het klassieke formaat van 500 gram, zal het ruime assortiment Pasta di Garofalo verder aanvullen.

De Brands Award baseert zich op objectieve selectiecriteria (verkoopcijfers van IRI en GFK) en nog twee beoordelingsniveaus: dat van de consumenten en dat van de inkopers.
De winnaars komen vervolgens uit drie ranglijsten die, gelijk gewogen, de categoriewinnaars en de eindwinnaar aanduiden.
Voor de categorie New Entry is het mechanisme echter anders. Op het web komt een deel over de producten, geïntroduceerd in de verkooppunten van de georganiseerde distributie tijdens de eerste 5 maanden van het jaar, maar die niet aan de wedstrijd voor de Brands Award deelnemen. Het product met de meeste stemmen wint. De winnaars zijn de eerste van elke categorie en de eerste van het eindklassement.

4 juli 2019

Ga naar het product

Gerelateerde artikelen

Pasta Garofalo - Wie is meer ‘sociaal’ dan de Napolitanen?

Wie is meer ‘sociaal’ dan de Napolitanen?

Lees het artikel
Pasta Garofalo - Garofalo komt voor het eerst op tv met ‘lekkere pasta liegt niet’

Garofalo komt voor het eerst op tv met ‘lekkere pasta liegt niet’

Lees het artikel
Pasta Garofalo - Cibo a Regola d’Arte

Cibo a Regola d’Arte

Lees het artikel

Prodotti Correlati all'articolo