Contactgegevens

Alle nuttige contactgegevens om te communiceren met Pasta Garofalo.

Pastificio Lucio Garofalo spa

Via dei Pastai, 42
80054 Gragnano (NA) Italia

+39 081 8011002 +39 081 8012937
Stuur je cv naar job@pastagarofalo.it

FAQ

Wij beantwoorden uw meest gestelde vragen en verzamelen uw aanvragen om elke dag een nog efficiëntere en transparantere dienstverlening te kunnen bieden.

Waar komt het graan vandaan dat wordt gebruikt om de pasta van Garofalo te produceren?

Wij selecteren enkel griesmeel van uitstekende kwaliteit en onderwerpen het aan strenge controles. Het beste en meest geschikte graan voor de productie van Pasta Garofalo komt uit verschillende geografische gebieden ter wereld, van Italië tot de warme en droge streken van Arizona (VS) en Australië.

Waaraan is de aanwezigheid van parasieten in een pak pasta te wijten?

De aanwezigheid van parasieten in een pak pasta komt zelden voor en heeft te maken met de bewaaromstandigheden van het product, van het vertrek uit onze magazijnen tot in de provisiekast. Heb je toch parasieten gevonden in een pak Pasta Garofalo, help ons dan om onze dienstverlening te verbeteren door contact op te nemen via het formulier daartoe of lees de informatie hierqui.

Waarom worden sommige producten niet verdeeld in alle supermarkten? Hoe vind ik ze terug?

Niet al onze producten worden op dezelfde manier verdeeld in onze verschillende verkooppunten.
Neem contact met ons op door het formulier in te vullen en onze klantendienst zal je helpen om het gewenste product te vinden in het dichtst bijzijnde verkooppunt.
Denk eraan dat je in Italië ook altijd producten kan kopen via de website https://shop.pastagarofalo.it/it/

Waar kan ik informatie terugvinden over de grondstof van de pasta?

Garofalo is het eerste Italiaanse merk dat de consument een hulpmiddel ter beschikking heeft gesteld om de ingrediënten te traceren, die je instaat stelt alle analyses te bekijken, uitgevoerd op het griesmeel dat werd gebruikt voor de productie van een specifiek pak pasta. Om toegang te krijgen tot deze informatie, hoef je enkel de vervaldatum vermeld op de achterkant van de verpakking in te geven in de tool die je vindt op: here. Zo kom je de oorsprong van je pasta te weten en de chemisch-fysische, microbiologische en hygiëne-eigenschappen ervan. Omdat perfecte pasta een exacte wetenschap is.

Waar kan ik jullie producten vinden in het buitenland?

Onze distributie is wijdverbreid in Italië, maar wij zijn ook goed vertegenwoordigd in het buitenland. Raadpleeg onze Store Locator om een verkooppunt in je buurt te vinden buiten Italië.

Is de harde tarwe die in het buitenland wordt aangekocht vrij van ggo’s?

Er bestaat geen harde tarwe met ggo’s, je kan dus gerust zijn. Bovendien wordt de volledige productieketen goed bewaakt en volgen we de grondstof van onze pasta in elke verwerkingsfase: er worden verschillende kruiscontroles op uitgevoerd, van de aankomst van het graan tot de levering van het griesmeel in de pastafabriek.

Welke controles worden er uitgevoerd op de producten om de kwaliteit te waarborgen?

Het griesmeel van Pasta Garofalo wordt in de hele keten gecontroleerd: bij de levering van het graan, bij de aankoop door de maalderij waar de eerste bacteriologische test plaatsvindt, tijdens de verwerkingsfase in de maalderij en vervolgens bij de levering van het griesmeel in onze pastafabriek, waar het wordt onderworpen aan chemische en fysische controles in het laboratorium van Garofalo. Op het eindproduct wordt een laatste controle uitgevoerd voor het de fabriek verlaat. Tot slot wordt de pasta na aankomst in de verkooppunten onderworpen aan steekproeven in een erkend, extern laboratorium.

Wat is het engagement van Pasta Garofalo voor de streek en het milieu?

Garofalo vraagt zich al lang af hoe het mogelijk is om de kwaliteit van het milieu waarin de onderneming actief is, te vrijwaren en te verbeteren door de impact van de productie zo veel mogelijk te beperken.
Garofalo zet zich voortdurend in om gepaste maatregelen te vinden om het eigen energieverbruik te verminderen en het gebruik van alternatieve en hernieuwbare energiebronnen te verhogen.
Garofalo is volledig autonoom op het vlak van energie; dankzij zonnepanelen hebben we namelijk een warmtekrachtkoppeling en een regenerator voor hergebruik van water geïnstalleerd. De dozen om de pasta te vervoeren, zijn voor 100% van gerecycleerd papier, verwerkt in Campanië. Dit betekent een besparing van ongeveer 27.000 bomen, 800.000 kubieke meter water, bijna 9 miljoen kWu elektriciteit en 42.000 kilogram CO2. En omdat we ervan overtuigd zijn dat inspanningen om het milieu te redden in de eerste plaats beginnen bij de mensen, moedigen we onze werknemers via sensibilisering-, informatie- en opleidingsprogramma’s aan om ook initiatieven inzake energiebesparing in de praktijk te brengen, zowel op het werk als thuis.

Contact Us

Kies het onderwerp van je bericht

Security Code:
security code
Please enter the security code:

Sturen

Kom bij ons werken

Pasta Garofalo is altijd op zoek naar nieuw talent.
Ben je geïnteresseerd in nieuwe loopbaanmogelijkheden?
Stuur ons dan je cv.

Stuur ons dan je curriculum vitae