Pasta Garofalo - Sociaal En Milieuengagement

Sociaal En Milieuengagement

Kwaliteit primeert boven alles, maar niet alleen die van onze producten:
bij Garofalo wordt er ook speciaal aandacht besteed aan de levenskwaliteit van de mensen,
het hart van het bedrijf en de kwaliteit van het milieu

Sociaal engagement

Pasta Garofalo - Sociaal engagement

Garofalo gelooft in de onontbeerlijke en kostbare menselijke factor, de essentiële basis voor het echte concurrentievoordeel en de groei van het bedrijf.

 

Geïnspireerd op dit principe zorgt Pastificio Garofalo voor de behoeften en het welzijn van haar eigen medewerkers, met bijzondere aandacht voor thema’s zoals diversiteit en inclusie, wat blijkt uit het feit dat het bedrijf in maart 2019 bij de 20 finalisten van de Diversity & Inclusion Brand Award hoorde.

 

Garofalo wil dan ook dat alle medewerkers van het bedrijf zich beschermd en ondersteund voelen, net als in een grote familie. Daarom wordt er speciaal aandacht besteed aan het welzijn binnen het bedrijf, vooral via gezondheidsinitiatieven, zoals een vaccinatieplan voor alle werknemers en een screening in het kader van borstkankerpreventie voor alle werkneemsters en hun gezin.

Engagement voor het milieu

Pasta Garofalo - Engagement voor het milieu

Daarom hebben we ervoor gekozen te investeren in zonne-energie en warmtekrachtkoppeling om de uitmuntendheid van het product te waarborgen, met veel aandacht voor de toeleveringsketen van het bedrijf.

Dankzij de installatie van een triregeneratiesysteem op aardgas hebben we de energiekosten geoptimaliseerd met een aanzienlijke uitstootvermindering van broeikasgassen.

 

Om het storten van afval in de buurt van Gragnano zoveel mogelijk te beperken, koos Garofalo er 15 jaar geleden voor om karton te gebruiken voor de verpakking van haar producten. Het gaat om gerecycleerd karton, afkomstig van stortplaatsen in Campanië, een actie die alleen al in 2018 zorgde voor een verminderde CO2-uitstoot van 958 ton naast een besparing van 56.876 kubieke meter water en 3.472.177 kwu/ton energie.

 

85,5% van de kartonnen dozen die worden gebruikt om de Garofalo-assortimenten te verpakken zijn GreenboxX-dozen, gemaakt van golfkarton afkomstig van de verwerking van gesorteerd afval van bedrijven en burgers uit Campanië.