Pasta Garofalo - Geschiedenis En Filosofie

Geschiedenis En Filosofie

Ontdek de geschiedenis en de oorspronkelijke visie van de pastafabriek Garofalo, een hoofdrolspeler in de streek van Garofalo.

Geschiedenis

Garofalo werd opgericht in 1789 in Gragnano, de bakermat van de pasta. De klimaatomstandigheden van het gebied, perfect om pasta te drogen, en de aanwezigheid van bronwater die de molens aandreven, maakten van Gragnano de ideale plaats om pasta te produceren.
Op het einde van de achttiende eeuw verkrijgt Michele Garofalo bij koninklijk besluit de exclusieve concessie voor de productie van deegwaren, beschouwd als ‘van goed vakmanschap’.
De tijd heeft de originele formule van het merk Garofalo beloond, die de drang naar innovatie combineert met een onstuitbaar streven naar kwaliteit. Zo is de onderneming een motor geworden voor de ontwikkeling van Gragnano, en kwam er naast de eerste industriële vestiging in het dorpscentrum een tweede in de nabije omgeving.
De productie neemt toe en Garofalo breidt vooral uit in het buitenland en als private label, tot het in 2001 een assortiment onder eigen merk lanceert in Italië. Het wordt bij consumenten meteen een referentie voor pasta van superieure kwaliteit.
In 2014 wordt Ebro Foods, een Spaanse multinational actief in de rijst-, pasta- en sauzensectoren, hoofdaandeelhouder van het bedrijf dat voor een grote investering staat.
Vandaag is Garofalo niet alleen de marktleider voor kwaliteitspasta in Italië, het exporteert haar producten ook naar zestig landen wereldwijd. Ons verhaal is er dus één van Italiaanse uitmuntendheid.

De Filosofie

De kwaliteit van Garofalo is onmiskenbaar en het product spreekt voor zich. Aan de basis ligt onze passie voor uitmuntendheid, onze wens om het genot van heerlijk eten tot een exacte wetenschap te verheffen, zonder afbreuk te doen aan de creativiteit. Gesteund door het erfgoed van Gragnano willen we de kostbare traditie van onze streek verderzetten, de kwaliteit opvoeren op basis van de hoogste, hedendaagse normen en van onze pasta een steeds grotere fijnproeversbeleving maken.
Indien Garofalo als merk erg gewaardeerd en erkend wordt om zijn onmiskenbare identiteit, in Italië en wereldwijd, dan is dat ook te danken aan de mensen die elke dag werken met onze passie en doelstellingen en al hun expertise ten dienste stellen van een product dat met zorg gemaakt wordt.
In deze video vertellen we over onze visie en tonen we ons aanzien voor alle medewerkers die Garofalo groot maken