Garofalo komt voor het eerst op tv met ‘lekkere pasta liegt niet’
05-04-2018

Garofalo komt voor het eerst op tv met ‘lekkere pasta liegt niet’

“Garofalo komt voor het eerst op tv met ‘Buona pasta non mente’ (lekkere pasta liegt niet)

Milaan, 5 april 2018. Pastificio Garofalo lanceert de nieuwe TV-campagne ‘Buona pasta non mente’ als onderdeel van het nieuwe communicatieplan, dat inzet op maximale transparantie en dat van start gaat met de lancering van het onlineplatform www.comesifagarofalo.it.

Het concept waarop de campagne steunt, is heel duidelijk: de waarheid is, pasta van Garofalo is zo lekker dat je er niet in slaagt je mond dicht te houden. Deze boodschap zal worden gebracht in twee korte verhalen die zich afspelen aan tafel, voor een lekker bord pasta. De personages hebben aan één hap voldoende om te weten wat Garofalo met hen doet. Op dat moment kunnen ze alleen nog de waarheid vertellen, onschuldig en een beetje oncomfortabel, of op het punt niet meer te weten wat omdat de verlegenheid toeslaat. Het zijn dagelijkse situaties waarin de consument zich zal herkennen: een diner om je verloofde voor te stellen aan de familie, een lunch bij je ouders.

Het is de bedoeling te benadrukken dat ‘goede pasta niet liegt’: als het om Garofalo gaat, zijn er geen geheimen. Dat bevestigt het nieuwe onlineplatform, comesifagarofalo.it, waarop alle informatie over het product terug te vinden is, en waaraan op het einde van elke spot wordt herinnerd.

De website en de reclamecampagne maken deel uit van hetzelfde communicatieplan dat we dit jaar gaan volgen” aldus Emidio Mansi, commercieel directeur van Pastificio Garofalo. “Terwijl het emotionele overheerst op televisie, hebben we gekozen voor een heel rationele aanpak online, om de consument alles te vertellen over de methoden en keuzes van de historische pastafabriek in Gragnano en alle technische informatie en gegevens over ons ter beschikking te stellen.”

Samen met de nieuwe tv-campagne zullen er ook nieuwe verpakkingen in de winkelrekken verschijnen, met een gloednieuwe grafische vormgeving. De verpakking zal niet alleen herinneren aan comesifagarofalo.it, maar ook alle productgegevens vermelden en zelfs meer gedetailleerd dan vereist door de nieuwe, wettelijke normen. De campagne werd gepland door Mindshare Italia op de belangrijkste tv-zenders en op het web in verschillende formaten, terwijl de communicatie op de sociale media werd toevertrouwd aan Xister Reply Xister Reply.”

Bekijk de spot

Gerelateerde artikelen

Pasta Garofalo - Garofalo in de bioscoop

Garofalo in de bioscoop

Lees het artikel
Pasta Garofalo - Cibo a Regola d’Arte

Cibo a Regola d’Arte

Lees het artikel
Pasta Garofalo - Wie is meer ‘sociaal’ dan de Napolitanen?

Wie is meer ‘sociaal’ dan de Napolitanen?

Lees het artikel